Velkommen Fabio!

Postet av Sjetne Idrettslag den 27. Nov 2021

Fabio Araújo er Sjetne Fotballs nye tilskudd på trenersida for de eldste gutte- og jentespillerne. Han kommer til Norge fra Portugal.


Fabio har vært akademitrener i flere portugisiske klubber, blant annet i FC Porto. Han er utdannet UEFA B-trener og har 3-årig universitetsgrad i sports management. Han kommer til Sjetne gjennom et samarbeid med  Scandinavian Football Academy (SFA), som har ansatt Fabio og leier ham til oss.  

Sjetne IL har som klart mål å bygge opp igjen ungdomsavdelingen, etter noen år med  utfordringer med frafall. Årsakene til dette er komplekse og sammensatte.  

Høyne kompetansen
I juni ble det spilt inn som et ønske fra trenere på gutter 14-12 år om støtte til mer kompetanse på trenersida. 

Resultatet av dette ble samarbeidet med SFA om at Fabio som skal tilføre kunnskaper både på feltet og i trenerteamene. Han har mye erfaring med aldersgruppene 10-15 år. Tilbudet er også gitt jentelagene 13 og 12 år, som også valgte å takke ja. 

Engasjert trener
Fabio Araújo har derfor denne høsten trent guttelagene to ganger per uke, og jentene en gang i uka. Vi har skrevet kontrakt med Fabio og SFA ut juni 2022, og er svært glade for å ha ham i klubben. Foruten høy fotballfaglig kompetanse tilfører han også et brennende engasjement. 

De foreløpige tilbakemeldingene vi har fått, er at både spillere og trenere er veldig fornøyde. Fabio får ros for å se den enkelte spiller og er ivaretakende og støttende. Han er også “krevende” som han selv sier, med den hensikt å utvikle spillere til å stadig ta et steg videre i utviklingen sin. 

Trenerseminar
24. november inviterte vi alle trenere og lagledere for 10 til 14 år til en fotballfaglig kveld med Fabio og kompisen hans Ricardo, som var i Norge. Ricardo er landslagstrener for U19 og U16 i Portugal. 

Temaet var Fabio sine observasjoner og tanker om Sjetnespillet så langt, og begge kom med klare formeninger om hva vi kan jobbe med videre for å utvikle både spillere og lag. 

Trenerne fikk noen innspill på øvelser, og vi avtalte å ha flere møter i løpet av vinteren og våren 2022 hvor vi skal snakke mer om metode, taktikk, konkrete øvelser og spiller- og lagutvikling. 

Vi gleder oss til fortsettelsen, og ønsker Fabio Araújo velkommen til Sjetne!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.