- Vi skal få til nytt fotballanlegg

Postet av Sjetne Idrettslag den 20. Des 2020

Sjetne kunstgress skal få nytt miljøvennlig dekke, i tillegg utvides banen, med nier på tvers nærmest hallen. Vi ønsker også å bygge garasje og lager samt kiosk og publikumstoaletter – et servicebygg, som vil bety mye som sosialt samlingspunkt. Servicebygget skal erstatte dagens nedslitte banekiosk og utstyrskontainer. Målet er oppstart høsten 2021.

Framtidas anlegg
Planene ble presentert på medlemsmøte tidligere i høst - last opp presentasjonen fra møtet her..

 - Dette blir et stort, og viktig, løft for fotballen i Sjetne IL, sier daglig leder Espen Refsnes. Han understreker at vi ikke er i land. Fortsatt gjenstår blant annet byggesøknad til Trondheim kommune. Det må også holdes et ekstraordinært årsmøte i Sjetne før ting kan settes i gang.

Men jobben fikk en skikkelig opptur denne uka: Trondheim kommune bevilger 1,2 millioner til Sjetne fordi vi legger kunstgress uten gummigranulat.

Lokale støttespillereMedlemmer av banekomiteen: Fra venstre: Rune Sjøbakk, Henning Olstad, Bjørn Tore Helden, Espen Refsnes og Rune Haugland. Kristian Alstad var ikke med da bildet ble tatt. (Foto: Solveig Ulfseth Olstad) 
Lokale håndverkere er med i banekomiteen. Rune Sjøbakk, driver av RS Bygg i Sjetnemarka, bidrar med sin tømrerkompetanse. I tillegg stiller Rune Haugland, som står bak Lovel, et elektrofirma i Sjetnemarka, med elektrokompetanse.

- Som Sjetne-gutt syns jeg det er fint å kunne gi noe tilbake, sier Rune Haugland. Da han spilte fotball i Sjetne var det grusbane her. Nå har han onkelbarn som er aktive, og søsteren Lise, også tidligere Sjetne-spiller, er trener for jentelagene.

Rune Sjøbakk har døtre i klubben og er i tillegg lagleder. Han har allerede gitt et bygg til Sjetne: I vår sponset han utstyrsboden og kiosken som nå står på Okstad kunstgress. Det er han som har tegnet og prosjektert servicebygget på Sjetne kunstgress.

Planlegger videre
- Vi trenger flere med ulik kompetanse framover. Både servicebygget og flytting av lysmastene må søkes til Trondheim kommunes byggesakskontor. Og vi er avhengig av dugnadsinnsats også til dette. Vi skulle derfor gjerne fått hjelp av noen som har erfaring med å utforme byggesøknaden, sier Sjetne ILs daglige leder, Refsnes. 

Han vil at ildsjeler, uansett ferdigheter eller antall tommelfingre, bare skal ta kontakt med ham.

Les også: Søtt baneprosjektet, kjøp Sjetnekoppen.

Bjørn Tore Helden fra Sjetne Fotballs styre har rollen som leder av sponsorgruppa, i kalkylen har vi beregnet en årlig sponsorinntekt på 100.000. Oppgaven med å finne hovedsponsor har førsteprioritet i det nye året.

På tide

Endelig skal det bli mulig å ta corner også fra dette hjørnet. 
(Foto: Solveig Ulfseth Olstad)
Det er på høy tid å få ny bane, dekket fra 2006 er fullstendig utslitt og det ene hjørnet forsvant under bygging av TOBB-hallen for tre år siden.

Banen skal forlenges i bredden på den sørøstlige halvdelen, slik at det blir en fullverdig bane for 9’er på tvers. I tillegg får vi fortsatt en liten 11’erbane som er fin for spill i de yngste ungdomsklassene, men nå med mulighet til å avvikle flere kamper og treninger parallelt. I tillegg skifter vi ut masse og isolerer grunnen, så banen kan være vinteråpen.

- Med denne satsingen får Sjetne Fotball anlegg som dekker behovene våre. Garderober har vi allerede på plass i TOBB-hallen, sier Henning Olstad, styrerepresentant i Sjetne Fotball og med i byggekomiteen.

 - Det viktigste blir å lage Sjetne kunstgress om til en bane vi kan vinterbrøyte. Dét vil gjøre det enklere å drive med fotball som helårsidrett. Mer, og bedre, aktivitet er vi sikker på vil være helt avgjørende for ungdomsfotballen i Sjetne, sier han.

- Men vi har veldig lyst til å få til servicebygget når vi først er i gang, føyer han til..

Bygge miljø og trivsel
Åpen kiosk med salg av kaffe og vafler på sidelinja under trening og kamp hver eneste kveld vil bli en stor miljøfaktor, i tillegg til god inntekt. Og når vi skal starte opp traktoren, som vi også skal anskaffe for å brøyte banen, er det å ha en varm garasje en god investering på kalde og snørike vinterdager.

Garasjen og lagret gjør tilgangen på småmål, 3v3 vant og utstyr mye enklere enn i dag på hektiske treningskvelder.

- Dette blir et komplett anlegg som skal hjelpe Sjetne til fortsatt å være en dugnadsklubb og der medlemmene opplever at vi moderniserer og satser for å få opp aktiviteten, sammen for barn og ungdom i grenda, sier den engasjerte anleggskomiteen.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.